Vihreä alue- ja kunnanvaltuutettu Kirkkonummelta

Monet meistä ovat allergisia pörriäisille – minä ainakin olen. Suomesta löytyy onneksi hyvä julkinen terveydenhuolto, joka diagnosoi allergiat ja parantaa monet muut sairaudet. Nykyhallituksen politiikan maailmassa voisi kuitenkin ajatella, että tämä on täysin kadonnutta tietoa. Parhaimmillaan yhdestä maailman tehokkaimmasta ja toimivimmasta julkisesta terveydenhuoltojärjestelmästä ollaan tekemässä täysin toimimatonta.

Kysymys on lopulta yksinkertainen, jos yritykselle annetaan mahdollisuus tehdä voittoa, kieltäytyykö se siitä? Ei varmasti. Päinvastoin yrityksen olisi laitonta tehdä ratkaisuja, jotka haittaisivat sen liiketoimia. Tämän takia valvojan roolissa pitääkin olla tarkkana; yritykset nimittäin ovat ainakin.

Uusi valinnanvapausmalli ja SoTe-uudistus yleensä on kuollut syntyessään. Sen ongelmat eivät rajoitu pelkästään ristiriitoihin perustuslain kanssa vaan se on pohjimmiltaan rikkinäinen. Näitä ongelmia ei voida korjata, niin kauan kun valvottavat ohjaavat valvojaa. Valinnanvapausmalli toimii tällä hetkellä vain ja ainoastaan välineenä tulonsiirroille suoraan meiltä veronmaksajilta yksityisille lääkintäpalveluiden yrityksille.

Valinnanvapaus ei itsessään ole huono idea. Meillä jokaisella pitää olla oikeus tehdä omat valintamme länsimaisessa vapaassa demokratiassa. Mutta jos meillä on oikeasti oikeus valita, minä haluan ainakin sanoa ei valinnanvapaudelle ja samalla kaikille muille uudistuksille, joita ei tehdä tämän maan asukkaiden etu mielessä.

Kumpikaan hallituksen asettamista uudistuksista ei tule alentamaan sosiaali- ja terveyssektorin kustannuksia. Ne tulevat päinvastoin turpoamaan kuin minä mehiläisenpiston jälkeen.

Jaa tämä:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on reddit
Reddit