Vihreä alue- ja kunnanvaltuutettu Kirkkonummelta

EU ja sananvapauden kuolema

EU:n oikeudellisten asioiden valiokunta ehdottaa tulevassa 20. kesäkuuta pidettävässä kokouksessaan muutoksia unionin tekijänoikeuslainsäädäntöön, jotka voimaannuttavat sen ja jäsenvaltiot monitoroimaan ja poistamaan Internetin sisältöä väärinkäytösepäilyjen varjolla. Pahimmillaan tämä tarkoittaa sanan- ja ilmaisuvapauden merkittävää rajoittumista Euroopan alueella.

Lainsäädännön valvomiseksi EU ehdottaa tekoälyyn perustuvaa ratkaisua, joka poistaa säälimättömästi sisältöä, jonka se näkee tekijänoikeuksia rikkovaksi. Tämä tarkoittaa loppua esimerkiksi kaikenlaiselle fair use-käytännön sisällä tapahtuvalle itseilmaisulle, taiteelle ja parodialle. Esimerkiksi meemit ja reaktiogifit olisivat tämän lainsäädännön puitteissa kiellettyjä ja ilmaisten fair use-käytännöille pohjautuvien palveluiden kuten Wikipedian toiminta olla uhattuna.

Samalla EU asettaa vaarallisen ennakkotapauksen siitä, miten Internetiä voidaan sensuroida demokraattisten valtioidenkin sisällä täysin rajoittamattomasti, ja miten sananvapaus ei olekaan jokaisen unionin kansalaisen luovuttamaton oikeus.
Artikla 11 ja 13 läpimeno on estettävä ja samalla meidän kaikkien sananvapautemme on turvattava. Tämän lainsäädännön takana on valtava joukko lobbareita, jotka haluavat varmistaa suuryritysten edun tavallisen kansalaisen perusoikeuksien kustannuksella.

Paras tapa vaikuttaa lainsäädännön käsittelyyn on olla yhteydessä oman poliittisen ryhmäsi meppeihin. Ainoa suomalainen edustaja valiokunnassa on Heidi Hautala, joka on ilmoittanut vastustavansa artiklojen läpimenoa. Erityisesti  liberaalien ja konservatiivien ryhmät ovat kuitenkin lainsäädännön takana.
Olethan siis yhteydessä oman ryhmäsi suomalaisiin ja muihin eurooppalaisiin meppeihin, ja auta meitä kaikkia varmistamaan, että EU:n kansalaisten Internet säilyy tulevaisuudessakin vapaana ja sensuroimattomana. Jaa samalla tämä postaus Facebookissa, jotta tietoisuus tästä pääosin suurelle osalle tuntemattomasta vaarasta Internetin perusperiaatteille kasvaa!

Nämä linkit auttavat sinua olemaan yhteydessä omiin edustajiisi Euroopan Unionissa:

Change Copyright
Save The Link

Jaa tämä:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on reddit
Reddit