Vihreä alue- ja kunnanvaltuutettu Kirkkonummelta

Avaruusseikkailu 2019: Ensimmäinen poliitikko maailmassa avaruuteen

Kirkkonummelainen 22-vuotias demarivaikuttaja Markus Myllyniemi haluaa olla ensimmäinen poliitikko sekä suomalainen maailmassa, joka ylittää avaruuden rajan. Kampanjan tavoitteena on herätellä suomalaista yhteiskuntaa ja sosiaalidemokraattista liikettä tulevaisuuden teknologisiin haasteisiin sekä niiden aiheuttamiin yhteiskunnallisiin rakennemuutoksiin.

Avaruusseikkailu toteutetaan heliumpallolla, joka kohoaa noin neljänkymmenen kilometrin korkeuteen. Pallon mukana avaruuteen kuljetetaan mini-Markus, kamera ja mittauslaitteisto, jotka valvovat ja kuvaavat aluksen nousua. Laskun avaruudesta maahan alus toteuttaa laskuvarjon avulla. Pallon laukaisu toteutetaan talvella 2018-2019 Uudeltamaalta.

Artboard 1 copy@73,59x

Hanke rahoitetaan täysin joukkorahoituksella Mesenaatti-palvelussa, eikä emopuolue rahoita sitä laisinkaan. Seikkailun tarkoituksena on luoda ruohonjuuritason avaruusdemarien liike, joka ajaa muutosta sosiaalidemokraattisessa puolueessa ja suomalaisessa yhteiskunnassa.

Emme halua olla epävakauttava voima, vaan pikemminkin tulevaisuuteen katsova muutoksia ennakoiva liike, joka valmistautuu seuraavien vuosikymmenien vakaviin yhteiskunnallisiin ja teknologisiin mullistuksiin jo ennen kuin ne tapahtuvat”, hankkeen isä Markus Myllyniemi kuvailee. Avaruusdemarien tarkoituksena onkin Markuksen mukaan haastaa sosiaalidemokraatit muutoksen, joka pitää puolueen relevanttina vielä tulevaisuudenkin nopeasti muuttuvassa maailmassa.

Lisätietoja:

Sini Saarni

Kampanjapäällikkö

+358445757059 / sini.saarni@gmail.com

 

Jaa tämä:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on reddit
Reddit