Vihreä alue- ja kunnanvaltuutettu Kirkkonummelta

Miltä tuntuisi, jos jääkiekkopelissä sinua vastassa olevalla joukkueella olisi kaukalossa kahdeksan pelaajaa omaa kahden pelaajan ketjuasi vastaan? Pelitilanne tuskin vaikuttaisi kenenkään peliä seuraavan näkökulmasta reilulta, ja pelaajien jääkiekkotaidoista riippumatta kaikille lienee selvää heti alusta saakka, minkä joukkueen maalisummeri soisi useamman kerran. Tällainen pelitilanne ei onneksi voi tapahtua jääkiekon maailmassa sääntöjen ansiosta, mutta tulevalla Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella se voi kuitenkin olla totisinta totta.

Yleisradio teki viime vuoden syyskuussa arvion Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen valtuuston kokoonpanosta, ja sen tulokset olivat murskaavaa luettavaa kirkkonummelaisten kannalta. Arvion perusteella uuden aluevaltuuston 79 paikasta 64 menisi Espoolle, mikä jättäisi muiden hyvinvointialueen kuntien ja kaupunkien edustuksen hyvin heikkoihin kantimiin. Jos vastaava paikkajako toteutuisi valitussa aluevaltuustossa, olisi peli sote-palveluidemme tulevaisuudesta pitkälti ennalta ratkaistu.

Moni ehdokas on aluevaaleissa sitoutunut koko Länsi-Uudenmaan lähipalveluiden puolustamiseen, mutta totuus on, ettei uuden hyvinvointialueen rahakirstu ole pohjaton. Resurssien jakaantuminen onkin valitettavasti pitkälti nollasummapeliä, missä panostus Espoon palveluihin on pois Kirkkonummelta tai muualta Länsi-Uudeltamaalta.

Moni ehdokas on aluevaaleissa sitoutunut koko Länsi-Uudenmaan lähipalveluiden puolustamiseen, mutta totuus on, ettei uuden hyvinvointialueen rahakirstu ole pohjaton. Resurssien jakaantuminen onkin valitettavasti pitkälti nollasummapeliä, missä panostus Espoon palveluihin on pois Kirkkonummelta tai muualta Länsi-Uudeltamaalta. Jos ja kun kustannuspaineet vaativat leikkauksia tai priorisointia palveluista, ei ole vaikeaa arvata, mistä Espoo-vetoinen aluevaltuusto olisi valmis leikkaamaan ensin.

Ennakkoäänestyksen päättyessä tämän viikon tiistai-iltana 23,3 prosenttia äänioikeutetuista kirkkonummelaista oli käynyt äänestämässä. Mikäli vanhat merkit äänten jakaantumisesta ennakkoäänestyksen ja varsinaisen vaalipäivän välillä pitävät paikkaansa, on täysin mahdollista, että äänestysprosentti jää aluevaaleissa alle 50 prosentin. Jos näin kävisi, olisi kirkkonummelaisten edunvalvonta uudella hyvinvointialueella äärimmäisen huonossa hapessa, eikä lähipalveluidemme tulevaisuus olisi turvattu.

Kaikkien kirkkonummelaisten pitäisikin tehdä tänä sunnuntaina palvelus sote- ja pelastuspalveluillemme ja äänestää oman kylämme ehdokasta. Vain tuomalla oman äänemme kuuluviin, voimme varmistaa, että Kirkkonummen lähipalvelut saadaan uudella hyvinvointialueella pelastettua, ja ettei meidän kohtaloksemme jää pelata epäreilua sote-peliä, jossa espoolaisilla on murskaava ylivoima. 

Jaa tämä:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on reddit
Reddit