Vihreä alue- ja kunnanvaltuutettu Kirkkonummelta

Aluevaltuutetun uutiskirje: kevät 2022

Hei kaikki! Nimeni on Markus Myllyniemi ja toimin Länsi-Uudellamaalla vihreänä aluevaltuutettuna ja aluehallitusryhmän puheenjohtajana. Aluevaltuustot ovat uusia sote-uudistuksen myötä syntyneitä päätöksenteon toimielimiä, jotka tekevät päätökset sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisestä hyvinvointialueilla. Tulevaisuudessa esimerkiksi Kirkkonummen tai Espoon sote-palveluista eivät siis päätä kunnanvaltuuston jäsenet vaan uudet vasta helmikuussa valitut Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuutetut.

 

Koska hyvinvointialueissa on kyse täysin uudesta palvelumuodosta, haluan omalta osaltani olla kertomassa paikallisille asukkaille, mitä heidän sote-palveluilleen kuuluu. Tulenkin siksi julkaisemaan vähintään kaksi kertaa vuodessa uutiskirjettä, joka kertoo viimeisimmät kuulumiset hyvinvointialueelta. Uutiskirje julkaistaan pääasiassa verkossa, mutta tulen myös toimittamaan rajoitetun painoksen tietyille postinumeroalueille Kirkkonummella ja Espoossa.

Veikkolan ja Masalan terveysasemien ja Kirkkonummen keskustan terveyskeskuksen tulevaisuus on turvattu

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuusto kokoontui toiseen kokoukseensa tiistaina 29. maaliskuuta. Kokouksessa päätettiin kuntien kiinteistöjen sekä muun omaisuuden, henkilökunnan ja sopimuksien siirrosta hyvinvointialueelle. Hyvinvointialueen hyväksymien sopimusten mukaisesti Veikkolan terveysaseman kiinteistö vuokrataan ainakin vuodeksi 2025 asti ja Masalan sekä keskustan palveluyksiköiden vuokraus jatkuu ainakin vuoteen 2026 asti.

Jätimme aloitteen seniorineuvotatoiminnan käynnistämisestä Länsi-Uudellamaalla

Jätimme yhdessä aluevaltuutettu Anu Rasinsalon kanssa aluevaltuustoaloitteen seniorineuvolatoiminnan käynnistämisestä Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen alueella tiistaina 29.3. järjestetyssä aluevaltuuston kokouksessa. Aluevaltuustoaloitteen tarkoituksena on käynnistää matalan kynnyksen seniorineuvolapalvelut koko hyvinvointialueen alueella, jossa voisi päästä helposti sairaanhoitajan vastaanotolle esimerkiksi muuttamaan omia reseptejään, mittaamaan verenpainetta tai hoitamaan pienimuotoisia toimenpiteitä.

Seuraavaan kertaan!

Ystävällisin terveisin aluevaltuutettusi,
Markus Myllyniemi
+358458539401
markus@markusmyllyniemi.fi

Jaa tämä:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on reddit
Reddit