Vihreä alue- ja kunnanvaltuutettu Kirkkonummelta

Veikkola näytti voimansa – 280-bussilinja saatiin pelastettua!

Me veikkolalaiset saimme 22.4. iloisia uutisia, kun kuulimme, että Vainion Liikenne ottaa vastuulleen merkittävän osan niistä bussivuoroista, joita Pohjolan Liikenne liikennöi aikaisemmin. Valtio-omisteinen Pohjolan Liikenne ilmoitti aikaisemmin kevättalvella, että se ajaa alas kaiken kaukoliikenteensä Länsi-Uudellamaalla, mikä uhkasi yli puolen miljoonan ihmisen pääsyä töihin, opiskeluun ja harrastuksiin. Tällä hetkellä 280-bussilinja on jo osittain ajettu alas, minkä takia monet Veikkolan alueen joukkoliikennettä käyttävät asukkaat ovat joutuneet turvautumaan yksityisautoiluun ja taksiin.

 

Kesäkuun alusta alkaen Vainion Liikenne tulee ajamaan Veikkolasta Helsingin suuntaan viikonpäiväisin 16 vuoroa päivässä ja viikonloppuisin 14 vuoroa päivässä. Erittäin tervetullut muutos ovat lisätyt vuorot ilta- ja yöliikenteeseen, jotka mahdollistavat sekä paremman työssäkäynnin vuorotyöläisille Helsingissä että paluun viikonloppuöisin teatterista, ravintolasta tai muusta kulttuuririennosta kotiin.

 

280-bussilinjan merkityksestä veikkolalaisille kertoo jotain se, että keräämäni adressi sen puolesta sai yhteensä yli 2500 allekirjoitusta. Bussilinjan alasajosta keskusteltiin myös eduskunnassa asti, ja siitä tehtiin pyynnöstäni suullinen kysymys hallitukselle. Oma merkittävä roolinsa oli varmasti niillä sadoilla veikkolalaisten antamille kirjallisilla palautteilla, jotka saivat HSL:n ymmärtämään, kuinka tärkeä 280-bussilinja kylämme kannalta oikeastaan on.

 

Tilanne ei kuitenkaan ole kesäkuun vuoronlisäyksien jälkeen missään nimessä täydellinen, ja erityisesti aamun ruuhkahuippuihin tarvitaan varmasti lisää vuoroja työ- ja koulumatkaliikenne vilkastuessa uudelleen syksyllä. Myös iltavuorojen tarjontaa joudutaan varmasti lisäämään, jotta ne palvelevat vuorotyöläisiä paremmin. On kuitenkin mahdollista, että 280-bussilinjan vuorojen tarjontaa tullaan vielä lisäämään, kun muut alueen bussiliikennöitsijät laajentavat markkinaehtoista tarjontaansa.

 

Kaikesta tästä huolimatta 280-bussilinjan pelastuminen on äärimmäisen iloinen uutinen Veikkolan asukkaiden kannalta. Jos tämän kylämme kannalta elintärkeän bussilinjan palvelutaso olisi heikentynyt oleellisesti, tai se olisi lakannut kokonaan, olisivat muutoksen vaikutukset olleet Veikkolan elin-, pito- ja vetovoimien kannalta huomattavat. Nimittäin nykymaailmassa, jossa ihmiset haluavat matkustaa sujuvammin ja tehdä ilmastotekoja, julkinen liikenne on vain yksinkertaisesti niin tärkeää.

Jaa tämä:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on reddit
Reddit