Vihreä alue- ja kunnanvaltuutettu Kirkkonummelta

Vesitorni valaistaan aloitteestani sateenkaarivärein

Kirkkonummen kunnanvaltuusto teki maanantaina 11.4. historiallisen päätöksen, kun se päätti, että kuntakeskuksen vesitorni tullaan valaisemaan sateenkaarivärein tästä lähin jokaisen syyskuun ensimmäisenä lauantaina. Valaistuksen käynnistämisen taustalla on alue- ja kunnanvaltuutettu Markus Myllyniemen (vihr.) valtuustoaloite, jonka hän jätti viime vuoden kesäkuussa. Aloitteen tavoitteena on toimia symbolisena esimerkkinä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen paremmasta huomioimisesta kunnan toiminnoissa.

 

”Monet suomalaiset kunnat liputtavat joko kesäkuun pride-juhlan yhteydessä tai muuna vuodenaikana huomioidakseen HLBT-vähemmistöjen oikeudet. Meillä Kirkkonummella on arkkitehtonisesti upea palkintoja voittanut vesitorni, joka voidaan valaista eri värein. Halusin, että tekisimme tämän tärkeän juhlan kunniaksi jotain paikallisesti ainutlaatuista liputtamisen sijaan, ja esitinkin sen takia vesitornimme valaisemista sateenkaarivärein”, toteaa valtuutettu Myllyniemi.

 

Aloitteen tekijän toive olisi, että valaistuksen ympärille kehittyisi paikallisaktiivien ja -yrittäjien toimesta kansanjuhla, joka mahdollistaisi kaikkien kuntalaisten osallistumisen juhlintaan. Myllyniemi muistuttaa, että muissa Länsi-Uudenmaan kunnissa pride-juhlallisuuksien ympärille on rakentunut koko kansan juhla: ”Esimerkiksi Raaseporissa ja Hangossa sateenkaariliputuksen ympärille on rakentunut koko viikonlopun kestävä tapahtuma, johon voi sisältyä mitä tahansa konserttien ja paikallisten yritysten tarjouksien väliltä.”

 

Valtuutettu Myllyniemen mukaan pride-juhlan merkitys korostuu vain entisestään nykyhetkenä, jolloin sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvien ihmisten oikeuksien toteutuminen ei ole selvää lähinaapurimaassamme. ”Ihmisarvo ja oikeus olla oma itsensä ovat perustavanlaatuisia ihmisoikeuksia, joista emme voi antaa periksi liberaalissa länsimaisessa yhteiskunnassamme. On hienoa, nähdä, että myös Kirkkonummen kunta ottaa asiassa vahvan kannan ja osoittaa julkisesti, että se haluaa tukea tärkeää yhdenvertaisuustyötä”, hän korostaa.

Jaa tämä:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on reddit
Reddit