Vihreä alue- ja kunnanvaltuutettu Kirkkonummelta

Olen vihreiden ehdokkaana kevään 2023 eduskuntavaaleissa

Uudenmaan vihreiden kevätkokous teki tiistaina 26.4.2022 valintoja vuoden 2023 eduskuntavaalien ehdokkaista, ja heidän joukossaan oli myös kirkkonummelainen alue- ja kunnanvaltuutettu Markus Myllyniemi. Viisi vuotta politiikassa mukana ollut Myllyniemi toimii viestintäalan yrittäjänä ja valmistelee maisteriopintojaan taloudesta ja historiasta yliopistossa. Myllyniemi teki aluevaaleissa huiman tuloksen saaden neljänneksi eniten ääniä vihreän puolueen ehdokkaista valtakunnallisesti.

 

Ehdokkaaksi lähteminen eduskuntavaaleissa ei ollut Myllyniemen mukaan itsestään selvä päätös, mutta vaikutusmahdollisuus paremman ja toiveikkaamman huomisen luomiseen lopulta pyörsi hänen päänsä. ”Olemme eläneet viimeisten vuosien aikana poikkeuksellisia aikoja, ja vuosi toisensa jälkeen olemme toivoneet parempaa tulevaisuutta. Valitettavasti tämä parempi tuleva on jokainen kerta korvaantunut kriisien täyttämällä nykyisyydellä. Aikaamme tuntuvatkin profiloivat kriisit sekä maailmanpolitiikan, tautien että ilmaston saralla, minkä takia meistä varmasti moni on menettänyt toivonsa paremmasta tulevasta”, Myllyniemi muistuttaa.

 

Kampanjassaan Myllyniemi aikoo korostaa erityisesti turvallisuuteen, vihreään markkinatalouteen ja vanhuksiin, vammaisiin sekä vähemmistöihin liittyviä teemoja. ”Haluan itse sytyttää toivon liekin meidän kaikkien sydämessä ja olla sekä tulevaisuuden että turvallisuuden toivo – ja juuri siksi minä päätin lähteä ehdolle ensi kevään eduskuntavaaleissa”, hän tiivistää ja jatkaa: ”Yrittäjänä haluan myös pitää huolta yrittämisen edellytyksistä. Pienet ja keskisuuret yritykset ovat Suomen talouden sekä työllisyyden veturi, ja niiden menestyksen mahdollistamisen pitäisi olla ykkösprioriteettimme.”

 

Myllyniemi arvioi, että tulevia eduskuntavaaleja tulevat profiloimaan erityisesti kysymykset kansalaisten ostovoimaan, valtiontalouteen ja turvallisuuspolitiikkaan liittyen. Maailmanlaajuinen epävakaus tekee tilanteesta kuitenkin vaikeasti ennakoitavan. Eduskuntavaalit järjestetään noin vuoden kuluttua sunnuntaina 2. huhtikuuta, ja Uudenmaan vaalipiiristä valitaan eduskuntaan yhteensä 36 kansanedustajaa.

Jaa tämä:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on reddit
Reddit