Vihreä alue- ja kunnanvaltuutettu Kirkkonummelta

Veikkolaan toteutetaan Kirsikkapuisto vapaaehtoisvoimin

Veikkolan kyläkeskustassa on jo vuosien aikana kukkinut kirsikkapuita, jotka ovat joka kevät ilahduttaneet kyläläisiä kauniilla kukkaloistollaan. Kirsikkapuiden ympärille on syntynyt myös jokavuotinen kulttuuritapahtumien kirjo, joka kutsuu kaikki nauttimaan lyhyestä – mutta näyttävästä – kukinnasta. Nykyiset kirsikkapuut sijaitsevat kuitenkin parkkipaikan vieressä, mikä vaikeuttaa niistä nauttimisen ja estää laajentamasta kirsikkapuistikkoa varsinaiseksi puistoksi.


Veikkolalainen kulttuurivaikuttaja Eija Ahvo saikin viime keväänä idean laajemmasta kirsikkapuistosta, joka voitaisiin sijoittaa yhtä lailla keskustan tuntumaan ja olla kirkkonummellaisten ilona. Ideaan tarttui paikallinen alue- ja kunnanvaltuutettu Markus Myllyniemi, joka ryhtyi yhdessä Eija Ahvon kanssa selvittämään sopivaa sijaintia puistolle. Lopulta paikaksi valikoitui Veikkolan Vuorenmäen koulun yhteydessä sijaitseva kunnan omistama vesakoitunut maa-alue, joka sopii sekä maaperältään että kooltaan kirsikkapuistolle.

 

Kirsikkapuisto aiotaan toteuttaa täysin vapaaehtoisvoimin, ja hankkeen ympärille syntynyt ydintiimi etsii nyt mukaan innokkaita vapaaehtoisia, jotka voisivat auttaa alueen raivaamisessa ja maisemoinnissa. Täysin vapaaehtoistyöhön perustuva kirsikkapuistohanke etsii myös rahoittajatahoja, jotka voisivat olla kiinnostuneita auttamaan puiden istuttamisesta syntyvistä kustannuksista. Lahjoittajille järjestetään pieni muistaminen puiston yhteyteen.

 

Työt puiston toteuttamiseksi on tarkoitus aloittaa talkoovoimin jo tämän syksyn aikana, jotta kirsikankukista päästäisiin nauttimaan jo vuoden 2023 keväällä. Valmiin puiston on tarkoitus olla paikka kylän yhteisille kulttuuritapahtumille, pedagoginen ympäristö lähistöllä sijaitsevalle koululle ja puisto, johon veikkolalaiset voisivat kokoontua juhlimaan japanilaista hanami-kirsikankukkajuhlaa. Kirsikkapuistoja löytyy Suomesta esimerkiksi Helsingin Roihuvuoresta; Kirkkonummella Veikkolan kirsikkapuisto olisi kunnan ensimmäinen.

 

Ensimmäinen talkootapahtuma kirsikkapuiston toteuttamiseksi järjestetään tiistaina 4.10 klo 18:30 alkaen. Kokoontuminen tapahtuu Veikkolan Vuorenmäen koulun viereisellä liityntäpysäköintipaikalla, josta jalkautuminen lähimaastoon. Lisätietoja vapaaehtoiseksi ryhtymisestä voi pyytää sähköpostitse osoitteesta veikkolankirsikkapuisto@gmail.com.

Jaa tämä:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on reddit
Reddit