Vihreä alue- ja kunnanvaltuutettu Kirkkonummelta

Kirkkonummen ensi vuoden budjetti on voitto nuorten hyvinvoinnille

Kirkkonummen kunnanvaltuuston maanantaina 12.12. hyväksymä ensi vuoden talousarvio oli onnistuneiden ja tiiviiden neuvottelujen tulos, jossa vihreät saivat läpi lukuisia tavoitteitaan. Neuvottelutulos on kuten aina kompromissi, ja siihen sisältyy asioita, joihin voin olla henkilökohtaisesti äärimmäisen tyytyväinen mutta yhtä lailla myös kehitettävää. Tällä kertaa koen kuitenkin, että maanantaina nuijittu tulos on kuntalaisten kannalta hyvä sekä sitoutuu kestävään taloudenpitoon, ja voin olla siihen siksi myös itse tyytyväinen.

 

Erityisen tärkeänä saavutuksena pidän panostuksia nuorten hyvinvointiin muun muassa varaamalla rahat nuorten kesätyöllistämiseen, nostamalla vihreiden aloitteesta urheilu- ja kulttuuriyhdistysten tukea ja selvittämällä nuorisokahvilatoiminnan, kuten Walkersin, käynnistämistä kunnassamme jo aikaisemmin tekemämme aloitteen mukaisesti. Kaikki edellä mainitut toimet ovat keskeisiä nuorten pahoinvoinnin ja sosiaalisten ongelmien ehkäisemiseksi. Nuorten hyvinvointiin panostetaan myös huolehtimalla laadukkaista oppimistiloista viemällä eteenpäin sekä yhteiskampuksen että Nissnikun kouluhankkeita ja aloittamalla Kantvikin kouluhankkeen suunnittelu.

 

Vihreät tavoitteet toteutuivat myös kuntakuvan parantamisen osalta, ja saimme esimerkiksi rahat kesäkukkien istuttamiseen eri kuntakeskuksiin. Kuntalaisten keskuudessa suositun Syväjärven uimarannan kunnostus nytkähti myös aloitteestamme eteenpäin, ja sen suunnittelu alkaa jo ensi vuonna. Panostamme kuntakuvaamme myös henkilöstön hyvinvoinnin osalta selvittämällä liikunta- ja kulttuurisetelin käyttöönottoa, mikä on itsessään tärkeä toimenpide houkuttelevuutemme varmistamiseksi työnantajana.

 

Kuntapolitiikan tiukka vuosi päättyy perinteisesti talousarvion hyväksymiseen, ja sen jälkeen onkin hyvä rauhoittua hiljalleen joulun viettoon. Talousarviossa tehdyt päätökset ovat varmasti monelle kuntalaiselle aikaisia joululahjoja ja tuovat toivottavasti valoa muuten hyvin synkkään aikaan. Joulu onkin onneksi toivon aikaa, ja loistava paikka oivaltaa, kuinka tärkeitä tulevaisuustekoja ennaltaehkäisyyn ja hyvinvointiin panostaminen oikeastaan ovat.

Jaa tämä:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on reddit
Reddit