Vihreä alue- ja kunnanvaltuutettu Kirkkonummelta

Jätin valtuustoaloitteen koiraladun toteuttamiseksi Kirkkonummelle

Kunnanvaltuutettu Markus Myllyniemi ja vihreä valtuustoryhmä jättivät aloitteen koiraladun toteuttamisesta Kirkkonummelle kunnanvaltuuston maanantaina 30. tammikuuta pidetyssä kokouksessa. Aloitteen tekijän mukaan koiralatu pyrkisi palvelemaan erityisesti niitä 4000 koiranomistajaa ja noin 10 000 lemmikkieläintä, jotka asuvat Suomen Kennelliiton arvioiden mukaan Kirkkonummella.

 

”Moni koiranomistaja harrastaa koiriensa kanssa aktiivisesti ja hyödyntää samalla myös kunnan tarjoamia virkistys- ja urheilumahdollisuuksia. Talvisin näitä liikuntamahdollisuuksia on kuitenkin selkeästi vähemmän kuin kesällä. Koirahiihtoon soveltuvat ladut ovat hyvin suosittuja, ja sellaiselle on kuntalaispalautteen perusteella tilausta myös Kirkkonummella”, perustelee Myllyniemi.

 

Useat Kirkkonummen lähikunnat tarjoavat koiranomistajille talvisin mahdollisuuden liikkua koirahiihtoladuilla, joilla koirat voivat juosta ihmisen rinnalla hiihdon aikana. Koirahiihtolatuja löytyy naapurikunnista muun muassa Espoon Oittaalta ja Lohjan Harjulta. Oittaalla koirahiihtäjien käytössä on tietty 1,1 kilometrin pituinen hiihtolenkki ympäri vuorokauden, kun taas Lohjalla koiransa kanssa hiihtäjät saavat käyttää koko Harjun 6,6 kilometriä pitkää latua tietyn aika- ja viikonpäivärajoituksen puitteissa.

 

Koiralatu voitaisiin valtuutettu Myllyniemen mukaan toteuttaa Kirkkonummelle jonkin olemassa olevan ladun yhteyteen tai tietylle osuudelle asentamalla roskalaatikoita ladun siisteyden varmistamiseksi. Toisena vaihtoehtona hän esittää Lohjan esimerkin seuraamista varaamalla olemassa oleva rata koirahiihtäjien käyttöön tiettyinä viikonpäivinä ilta-aikaan tai muuten, kun latu ei ole kovalla käytöllä. Joka tapauksessa koiraladun perustamiskustannukset eivät olisi hänen mukaansa kovin suuret, kunhan se toteutetaan olemassa olevan latuverkoston yhteyteen.  

 

Valtuustoaloite sai kunnanvaltuuston kokouksessa kymmenkunta allekirjoitusta ja etenee viranhaltijavalmisteluun. Aloitteen ensimmäinen allekirjoittaja Markus Myllyniemi toivoo, että koiralatu saataisiin kuntalaisten käyttöön jo ensi talvena.

Jaa tämä:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on reddit
Reddit