Vihreä alue- ja kunnanvaltuutettu Kirkkonummelta

Järjestämäni Ukrainan sota ja Suomi -tilaisuus keräsi valtuustosalin täyteen kuulijoita

Markus Myllyniemi avasi eduskuntavaalikampanjansa loppukirin tiistaina 2. maaliskuuta tänään Ukrainan sota ja Suomi -tilaisuudessa. Puhujina toimivat Kari Lumikero, Eija Ahvo, Ville Niinistö ja Markus Myllyniemi.

Europarlamentaarikkona toimiva Ville Niinistö toi omassa puheenvuorossaan fantastisesti esille, miksi meidän pitää jatkossakin vahvistaa tukeamme Ukrainalle ja avasi uusimpia kuulumisia Euroopan parlamentista. Tilaisuuden juontajana toiminut Kari Lumikero taas painotti, ettemme saa antaa senttiäkään periksi diktatuureille, ja kertoi omia kokemuksiaan Unkarista, jossa valtaapitävä Fidesz-puolue on ottanut kansalaisyhteiskunnan entistä tiukemmin hampaisiinsa. Eija Ahvo puolestaan päätti tilaisuuden lainaamalla Eevan Kilven kauhoisaa pakolaisrunoa ja laulamalla kauniilla Juice Leskisen suomentamalla versiolla Imagine-kappaleesta.

Omassa osuudessaan Markus Myllyniemi nosti puolestaan esiin parhaita tapoja auttaa ukrainalaisia pakolaisia Kirkkonummella. Moni ukrainalainen pakolainen kärsii syrjäytyneisyydestä, työttömyydestä ja mielenterveysongelmista, mihin olisi kaikkiin mahdollista löytyy ratkaisu. Ratkaisuja ongelmiin voitaisiin löytää esimerkiksi luomalla ukrainalaisille työllistymismahdollisuuksia yhteistyössä paikallisten yrittäjiemme kanssa. Mielenterveyspalveluiden resurssit ovat myös rajalliset, mutta hyvinvointialueen tulisi yhteistyössä kuntien ja kolmannen sektorin järjestötoimijoiden kanssa luoda mahdollisuuksia matalan kynnyksen terapiaan ukrainalaisille pakolaisille.

Tilaisuuden ydinsanoma kaiken kaikkiaan oli, että vielä yli vuosi täysimittaisen sodan alkamisen jälkeenkin, ukrainalaisten asia on vahvasti edelleen meidän. Puhujat ja kuulijat yhtyivätkin vahvasti ajatukseen siitä, että meidän tulisi jatkossakin tehdä kaikkemme ukrainalaisten pakolaisten tukemiseksi esimerkiksi paikallisten yhdistystemme kautta.
Jaa tämä:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on reddit
Reddit