Markus Myllyniemi

Grön partiets kommunfullmäktig och välfärdsområdesvalkandidat från Kyrkslätt

Detta tar jag hand om

Vår lokala social- och hälsövårdstjänster måste åtgärdas i framtiden

På grund av Covid-19-pandemin finns det en betydande vårdskuld i vårt samhälle, vilket innebär att människor behöver tillgång till vård nu. När tjänsterna flyttas till välfärdsområde måste vi se till att människor har tillgång till social- och hälsövårdstjänster inom rimlig tid.

Vi måste rädda våra lokala tvåspråkiga  social- och hälsövårdstjänster

Hälso- och välfärdscentralerna i Veikkola, Masaby Kyrkslätt centrum, Sjundeå och Ingå måste förbli öppna också efter social- och hälsovårdsreformen. Hälso- och socialservicen måste finnas tillgänglig i ens hemby – inte i bakersta hörnet av kommunen.

Äldre personer måste garanteras trygga bostäder och hög livskvalitet

Att ta hand om de äldre bör vara en av våra viktigaste prioriteringar. Varje pensionär förtjänar att åldras i en hemtrevlig miljö i sin hemby. Alla äldre vuxna bör få samma omsorg och får inte överges eller skiljas från sin familj.

Vem är jag?

Jag är en 25-årig grabb från Kirkkonummi som är född och uppvuxen och har bott här nästan hela mitt liv. Mina passioner är jogging, vandring och naturfotografering. Min familj består av mig själv och min bostonterrier Minni som lyckas väcka mig varje morgon med en spänst i steget.

Vid sidan av mitt politiska arbete studerar jag historia vid Helsingfors universitet och ekonomi vid Aalto-universitetet. Under coronavåren 2020 startade jag mitt eget företag som säljer media- och
kommunikationstjänster till hundratals kunder.

Mina viktigaste värderingar i livet är medkänsla, ärlighet och
entreprenörskap. Jag tror uppriktigt att det finländska välfärdssystemet är vår viktigaste språngbräda till framgång, och vi bör göra allt som står i vår makt för att bevara det för kommande generationer.

Frågor? Vill du komma i kontakt med mig?

Resultatet av välfärdsområdesvalet kommer att påverka dina social- och hälsövårdstjänster


Resultatet av välfärdsområdesvalet som hölls den 23 januari 2022 avgör vilka fullmäktigeledamöter i det nya välfärdsområdesfullmäktiget som beslutar hur alla social- och hälsovårdstjänster skall organiseras i Västra Nyland. Jag kandiderar i det kommande välfärdsområdesvalet eftersom jag vill se till att våra social- och hälsovårdstjänster också i framtiden skall vara lokala och av den högsta kvaliteten.

Sagt om Markus

Jag kan inte nog rekommendera att rösta på Markus Myllyniemi i det kommande valet. Numera är Markus en kandidat för de Gröna, men i hans fall gör inte partifärgerna någon skillnad. Markus bestämde sig till exempel för att börja driva på för en bullerskärm som planerats i årtionden, och tack vare hans arbete byggdes den. Markus nästa mål är att utvidga barriären även till den norra sidan. Markus är genuint intresserad av lokala frågor och redo att lyssna.
(Översatt)

— Kari Lumikero, journalist

Jag har lärt känna Markus genom vårt gemensamma politiska arbete. Det har varit spännande att arbeta med honom och idéerna har alltid blivit verklighet. I början var kontrasten mellan Markus ungdomliga utseende och skarpsinniga hjärna förvirrande. I frågor som rörde funktionshindrade förstod Markus snabbt de viktigaste problemen och började arbeta för att åtgärda dem. Markus Myllyniemi är en person som jag uppskattar mycket som politisk person, innovatör och vän.
(Översatt)

— Hannele ‘Hantta’ Rauhanen, aktivist