På svenska

Markus Myllyniemi

Grön partiets kommunfullmäktige och kandidat till kommunalvalet i Kyrkslätt

Vem är jag?

Jag är en 25-årig grabb från Kirkkonummi som är född och uppvuxen och har bott här nästan hela mitt liv. Mina passioner är jogging, vandring och naturfotografering. Min familj består av mig själv och min bostonterrier Minni som lyckas väcka mig varje morgon med en spänst i steget.

Vid sidan av mitt politiska arbete studerar jag historia vid Helsingfors universitet och ekonomi vid Aalto-universitetet. Under coronavåren 2020 startade jag mitt eget företag som säljer media- och
kommunikationstjänster till hundratals kunder.

Mina viktigaste värderingar i livet är medkänsla, ärlighet och
entreprenörskap. Jag tror uppriktigt att det finländska välfärdssystemet är vår viktigaste språngbräda till framgång, och vi bör göra allt som står i vår makt för att bevara det för kommande generationer.

Frågor? Vill du komma i kontakt med mig?

Min vision för Kyrkslätt

Ekonomiskt ansvarstagande
Kyrkslätt

Jag vill se till att vi fixar kommunens ekonomi utan att höja skatterna. Jag vill dock inte se framtida utgiftsminskningar riktade mot dem som är vårt samhälles mest utsatta, som barn och äldre. Jag vill också underlätta företagande genom att förbättra samarbetet mellan kommunen och lokala företagare.

Hälsosam och
välmående Kyrkslätt

Välfärd är i grunden en universell rättighet. I framtiden får barnen studera i trygga och högkvalitativa utrymmen. Dessutom kan äldre åldringar åldras med värdighet i en hemlik miljö. Genom att öka bidragen till idrotts- och
kulturrelaterade frivilligorganisationer kan vi direkt motverka de ökande kostnaderna för hälso- och socialvård.

Lugnt, tyst och tryggt
Kyrkslätt

De flesta radhus- och egnahemsområden i Kirkkonummi, som Veikkola, Laajakallio, och
Sundsberg, hålls som majoritetsområden för småhus under min ledning. Vi måste få slut på den långvariga bullerförorening som plågar våra
byar. Jag ska se till att bullerplanket i Veikkola blir färdigt så snart som möjligt!

Sagt om Markus

Jag kan inte nog rekommendera att rösta på Markus Myllyniemi i det kommande valet. Numera är Markus en kandidat för de Gröna, men i hans fall gör inte partifärgerna någon skillnad. Markus bestämde sig till exempel för att börja driva på för en bullerskärm som planerats i årtionden, och tack vare hans arbete byggdes den. Markus nästa mål är att utvidga barriären även till den norra sidan. Markus är genuint intresserad av lokala frågor och redo att lyssna.
(Översatt)

— Kari Lumikero, journalist

Jag har lärt känna Markus genom vårt gemensamma politiska arbete. Det har varit spännande att arbeta med honom och idéerna har alltid blivit verklighet. I början var kontrasten mellan Markus ungdomliga utseende och skarpsinniga hjärna förvirrande. I frågor som rörde funktionshindrade förstod Markus snabbt de viktigaste problemen och började arbeta för att åtgärda dem. Markus Myllyniemi är en person som jag uppskattar mycket som politisk person, innovatör och vän.
(Översatt)

— Hannele ’Hantta’ Rauhanen, aktivist